Naši nepostradatelní

                  ROCKY (Roky) 

Celým jménem Rocky ze Sedmi Dvorů se narodil 8.4.2014 v Jeseníkách. Je plemene Irský cob. Na Chloumek se dostal ve svých 4 letech, kdy ještě neznal sedlo ani jezdce. Ale znal děti a bylo vidět, že je to velmi společenský a milý kůň. Přesto jeho výcvik ze začátků vůbec nebyl jednoduchý. Podařilo se však vzájemnou důvěrou a klidem z Rockyho udělat hiporehabilitačního koně, který následně prošel Zkouškami koní pro hipoterapii. Nyní už své zkušenosti a schopnost pomáhat dětem jen brousí jako diamant. Rocky vyniká svoji klidnou rozvážnou povahou, je empatický, ale také velmi chytrý. Je to pohodář, který vozí naše nejmenší klienty.

      

           NO LIMIT OV  (Lojzík)

Lojzík se narodil 27.5.2017 ve Francii. Je plemene americký klusák a jeho závodní krev se v něm nezapře. S klusáckým výcvikem hned po začátku skončil, protože bylo zjevné, že zas tak moc závodní povahu nemá a vítěz z něho asi nebude. Tak se rychle přeučil ze sulky(vozíček na klusácké závody) na sedlo a šel do světa – tedy vlastně k nám na Chloumek. I jeho výcvik se neobešel bez překážek. Dnes je to koník, který se hodí pro větší zkušenejší děti, kterým chceme „dát do těla“. Zatímco na Rockym se dá v pohodě usnout, Lojzík je svoji dynamikou hřbetu i povahy pracant, který nenechá ostatní se poflakovat.

 

Kdo se chystá:  MERLIN (Čáryfuk) 

Větší zástupce plemene Irský cob narozený 21.4.2017 na Moravě. Dostal se k nám „na kopeček“ relativně nedávno (na jaře 2023) a kvůli věku už je to méně ohebný proutek než byl Rocky s Lojzíkem. Má v sobě klidnou rozvahu irského coba a je to veliký mazel. Ještě obrousíme hrany a věříme, že z něj bude skvělý hiporehabilitační kůň.

 

 

           LAPILUS PARÁZS (Pepina)

Pepina byla nedílnou součástí našeho týmu. Odchodila nespočet kilometrů při hiporehabilitacích, za které jí děkujeme. Ale protože byla povahou spíše temperamentnější, rozhodli jsme se jí zajistit nový domov, kde své přednosti využije lépe.

OLIVE (Sušenka)

Z důvodu nového působiště hipoterapie již Sušenka nebude pro terapii využívána. Děkujeme jí za všechny odchozené terapie, které dělali  radost všem našim malým klientům.